Askeonsdag - starten på fasten

Travel dag i kirken

Det var hele tre ulike gudstjenester for elevene på St. Franciskus på Askeonsdag. Det startet med felles gudstjeneste for barnehagen og småskoletrinnet før det ble messe for ungdomstrinnet. Sist ute var mellomtrinnet. Felles for alle var likevel at p. Sigurd fortalte om hva dagen er for noe og at dette er starten på kirkens 40 dager lange periode med faste. I faste tiden kan vi gjerne gi slipp på noe vi ellers pleier å spise eller gjør mindre av en aktivitet og heller bruke tiden på noe annet. Elevene får også med seg fastebøsser hvor vi tradisjonen tro samler inn litt penger til andre mennesker som har behov for vår støtte. Dette går via Caritas - som er den katolske kirkes hjelpeorganisasjon. 

Fastebøssene skal leveres etter påskeferien. Om ønskelig kan man også vippse en gave.

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Ledige plasser i 1. og 2. trinn

Søknadsskjema finner du her:Søk skoleplass – St. Franciskus skole (stfx.no)Skolen vektlegger høy faglig kvalitet, tett og god oppfølging og et godt sosialt miljø.Avtal gjerne tid for besøk og omvisning.

Solvor W. Evensen

· Nyheter

Gamle vegger får nytt liv

Unge kunstnereI løpet av årets prosjektuke har noen av våre kunstneriske elever på ungdomsskolen brukt tiden til å gi et skikkelig kunstnerisk løft til noen av de gamle og slitte murveggene rundt skolegården. Med motiv som har en klar kristen bakgrunn har elevene klart å gi både farger og nytt liv til ellers så ganske triste vegger. Det er bare å ta seg en tur rundt i skolegården for å se på disse flotte motivene «live». En stor takk til alle elevene for formidabel innsats. 

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Flere glimt fra prosjektuka

Uke med variert innholdGlimtene du kan se her er hentet fra mandag 15.april hvor mellomtrinnet dro på tur til Bjørnebo for blant annet å lete etter søppel i naturen. Som man kan se på bildene så var det litt av hvert som skjulte seg i den vakre naturen langs lysløypene ved Birkenlund.Onsdag 17.april var det igjen grupper på tvers av klassene på småskoletrinnet. Denne dagen laget elevene hus til plantebyen. Hvert hus har en hage hvor det ble sådd karse i plantejord. I løpet av kort tid vil det vokse seg grønt og fint foran husene i plantebyen. 

Jan-Erik Løken