Den store pantedagen

Flasker og bokser strømmet inn

 

Tradisjonen tro hadde IFA-elevene ved St. Franciskus ungdomsskole sin store pantedag for Fasteaksjonen, fredag 15. mars.

I silregn og 5 grader stilte de opp med kjeks, rykende varm kakao og solbærsaft til alle elever og ansatte som hadde med seg panteflasker eller bokser. Vi klarte å fylle nesten hele garasjen, så når er vi spente på hvor mye penger det blir.

 

Hver gang har vi også vårt eget pantelotteri. Vinnere i år var en elev i 3. klasse, to elever i 5. klasse og en elev i 8. klasse. Gratulerer så mye og premien var en stor melkesjokolade.

 

Tusen takk til alle som har bidratt – og det er ikke for sent å være med på panteaksjonen.

Bare ta med pant til skolen eller kirken, så vil IFA-elevene pante alt til Caritas.

 

 

 

 

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Trollmannen fra Oz

6.klasse med forestilling6.klasse har i flere uker øvd inn et utdrag av det kjente skuespillet «Trollmannen fra Oz». Dette fremførte de først for sine foreldre i forbindelse med klassens sommeravslutning. Dagen etterpå ble det fremføringer for alle de øvrige klassene på barneskolen. Takk til 6.klasse for en fin fremføring og for litt kultur en av de siste dagene før sommerferien. Visste du ?»The Wizard of Oz» er en klassisk historie og film som har fascinert mennesker i generasjoner. Her er noen korte fakta:1. **Original Bok**: Historien er basert på boken «The Wonderful Wizard of Oz» skrevet av L. Frank Baum og…

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kanonballfinalen

Kanonball-finalenDe siste ukene har det vært en del øving på kanonball i gymtimer og friminutt. Nest siste skoledag før sommerferien var det endelig tid for cup. Elever i klassene fra 3-7 klasse spilte mot hverandre. Tilslutt kom 6.klasse seirende ut og skulle i finalen spille mot et lag sammensatt av lærere på skolen. Det skulle vise seg at det gikk helt hjem for elevene og en gjeng glade 6.klassinger kunne feire en etterlengtet seier.I pausen ble det grillet pølser og alle koste seg så godt de kunne. 

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Anno - skole for 100 år siden

Lekte gammeldags skoleTirsdag 11.juni ble 6.klasse invitert til Trefoldighetskirken for å være med på undervisningsopplegget «Anno». Her var det gamle gode ferdigheter som skjønnskriftt, salmepugging, håndbarbeid og sløyd som stod på programmet. En gruppe fikk også være med på kjøkkenet for å ha husstell. Denne gruppen lagde fantastisk god betasuppe med tilhørende hjemmelagde flatbrød. Om så ikke dette var nok, så serverte de også gode munker til dessert. Det ble en både gøyal og lærerik dag for elevene. Tusen takk til menighetspedagog Åsmund Aarvik og hans stab med frivillige som stilte opp for å gjennomføre dette.Alle bilder er tatt av…

Jan-Erik Løken