FAU inviterer til foredrag/kveldsskole i regi av Barnevakten

For ungdomsskolen:

10. klasse, mandag 5. februar, 18.00-20.00 

9. klasse, tirsdag 6. februar, 18.00-20.00 

8. klasse, onsdag 7. februar 18.00-20.00 

Arrangementet er obligatorisk for alle elever i ungdomsskolen. Det vil gis avspasering for alle elever som møter onsdag 22. mai etter lunsj. Lærere vil også møte.  

Sted: Alan Hall på u. skolen

FAU inviterer til et dialogbasert foredragskonsept for elever og foreldre sammen. Her får foreldre og elever trene på dialog om det å være ung på nett, og bli bevisstgjort til å ta gode valg i bruk av spill og sosiale medier. 

Hvordan kan foreldre bli mer delaktige i ungdommenes liv på nett? Og hvordan kan ungdommen selv bidra til å være trygg og bevisst sin mediebruk? I Ung på nett møtes ungdommene og foreldre sammen til kveldsskole og forebygger nettmobbing, hatprat og utenforskap. 

 Mer informasjon om Ung på nett av Barnevakten https://ungpanett.no

 

For barneskolen;

Dato: 12. februar, 18.00-20.00.

Sted: Kulturkammeret Arendal

FAU inviterer til foredrag om nettvett og trygg mediebruk for barn i barneskolen. Dette er et dialogbasert foredrag, arrangert av Barnevakten, der vi sammen kan få svar på de spørsmålene vi har som foreldre som omhandler barna våres bruk av digitale medier.

Overordnet vil dette handle om hvordan vi som foreldre kan bli mer engasjert i mediehverdagen til barna, og hvordan vi kan lære barna å ta smarte valg på nett, mobil og i spill.

Temaer som blir diskutert:  

Alle aspekter ved å være sosial på nett og i spill

Hvordan forebygge og håndtere nettmobbing, nettovergrep og medieskapt utseendepress

Skjermtid og søvn

Aldersgrenser

Algoritmer

Reklame

Sikkerhet

Skjerm og helse

Nyttige ressurser

Vi gleder oss til å samles rundt disse viktige temaene i februar!

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Skidag på Vegårshei

Kjempefin vinterdag på heiaOnsdag 28.februar dro hele barneskolen opp til Vegårshei. Der arrangerte vi den tradisjonsrike vinteraktivitetsdagen med stort engasjement blant elevene. De fordelte seg mellom å gå på langrenn, stå på slalåm og ake i den store akebakken. En nyhet for noen år tilbake var etableringen av et rullebånd i akebakken, og dette er populært for elevene som da kan ake raskt ned og komme seg lettvint opp på toppen igjen. Selvfølgelig ble det også tent bål og grillet pølser med mer på de mange rasteplassene langs akebakken.

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kunst og håndverk

Kunst & håndverk 8. og 9. klasse.I kunst og håndverk har 8. klasse laget tegneserier. 9. klasse har øvd seg på sløyden ved å lage string art på planker.

Solvor W. Evensen