FAU inviterer til foredrag/kveldsskole i regi av Barnevakten

For ungdomsskolen:

10. klasse, mandag 5. februar, 18.00-20.00 

9. klasse, tirsdag 6. februar, 18.00-20.00 

8. klasse, onsdag 7. februar 18.00-20.00 

Arrangementet er obligatorisk for alle elever i ungdomsskolen. Det vil gis avspasering for alle elever som møter onsdag 22. mai etter lunsj. Lærere vil også møte.  

Sted: Alan Hall på u. skolen

FAU inviterer til et dialogbasert foredragskonsept for elever og foreldre sammen. Her får foreldre og elever trene på dialog om det å være ung på nett, og bli bevisstgjort til å ta gode valg i bruk av spill og sosiale medier. 

Hvordan kan foreldre bli mer delaktige i ungdommenes liv på nett? Og hvordan kan ungdommen selv bidra til å være trygg og bevisst sin mediebruk? I Ung på nett møtes ungdommene og foreldre sammen til kveldsskole og forebygger nettmobbing, hatprat og utenforskap. 

 Mer informasjon om Ung på nett av Barnevakten https://ungpanett.no

 

For barneskolen;

Dato: 12. februar, 18.00-20.00.

Sted: Kulturkammeret Arendal

FAU inviterer til foredrag om nettvett og trygg mediebruk for barn i barneskolen. Dette er et dialogbasert foredrag, arrangert av Barnevakten, der vi sammen kan få svar på de spørsmålene vi har som foreldre som omhandler barna våres bruk av digitale medier.

Overordnet vil dette handle om hvordan vi som foreldre kan bli mer engasjert i mediehverdagen til barna, og hvordan vi kan lære barna å ta smarte valg på nett, mobil og i spill.

Temaer som blir diskutert:  

Alle aspekter ved å være sosial på nett og i spill

Hvordan forebygge og håndtere nettmobbing, nettovergrep og medieskapt utseendepress

Skjermtid og søvn

Aldersgrenser

Algoritmer

Reklame

Sikkerhet

Skjerm og helse

Nyttige ressurser

Vi gleder oss til å samles rundt disse viktige temaene i februar!

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Trollmannen fra Oz

6.klasse med forestilling6.klasse har i flere uker øvd inn et utdrag av det kjente skuespillet «Trollmannen fra Oz». Dette fremførte de først for sine foreldre i forbindelse med klassens sommeravslutning. Dagen etterpå ble det fremføringer for alle de øvrige klassene på barneskolen. Takk til 6.klasse for en fin fremføring og for litt kultur en av de siste dagene før sommerferien. Visste du ?»The Wizard of Oz» er en klassisk historie og film som har fascinert mennesker i generasjoner. Her er noen korte fakta:1. **Original Bok**: Historien er basert på boken «The Wonderful Wizard of Oz» skrevet av L. Frank Baum og…

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kanonballfinalen

Kanonball-finalenDe siste ukene har det vært en del øving på kanonball i gymtimer og friminutt. Nest siste skoledag før sommerferien var det endelig tid for cup. Elever i klassene fra 3-7 klasse spilte mot hverandre. Tilslutt kom 6.klasse seirende ut og skulle i finalen spille mot et lag sammensatt av lærere på skolen. Det skulle vise seg at det gikk helt hjem for elevene og en gjeng glade 6.klassinger kunne feire en etterlengtet seier.I pausen ble det grillet pølser og alle koste seg så godt de kunne. 

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Anno - skole for 100 år siden

Lekte gammeldags skoleTirsdag 11.juni ble 6.klasse invitert til Trefoldighetskirken for å være med på undervisningsopplegget «Anno». Her var det gamle gode ferdigheter som skjønnskriftt, salmepugging, håndbarbeid og sløyd som stod på programmet. En gruppe fikk også være med på kjøkkenet for å ha husstell. Denne gruppen lagde fantastisk god betasuppe med tilhørende hjemmelagde flatbrød. Om så ikke dette var nok, så serverte de også gode munker til dessert. Det ble en både gøyal og lærerik dag for elevene. Tusen takk til menighetspedagog Åsmund Aarvik og hans stab med frivillige som stilte opp for å gjennomføre dette.Alle bilder er tatt av…

Jan-Erik Løken