24 Juleglimt

Det er snart jul...

Adventstiden er alltid en spesiell tid for oss på St. Franciskus skole. Snart skal vi feire jul igjen og i dagene i desember er det mange ting som skjer.

Nærmest daglig er det øvinger til den store julegudstjenesten og det synges og spilles julesanger så det høres over hele skolen - det må nemlig øves en hel del så alt blir så bra som mulig. 

Det er også mye annet som skjer, som for eksempel å lage julegaver på juleverksted og å bake pepperkaker i mat og helse-timen. 6.klasse ble pepperkakemestre i forrige uke.

Mandag 18.desember var det mye på programmet. Vi har en årlig konkurranse om å lage den flotteste juledøra på barneskolen. I år var det 5.klasse som gikk av med seieren. Døra deres viser blant annet en stor stjerne over krybben i Betlehem. Klassen fikk en fin premie på deling til alle. Premien ble delt ut av rektor Helga og elevrådsrepresentanten mottok gaven på vegene av klassen. Samtidig med dette ble det også delt ut premier i TL-lotteriet. Her har elevene som har deltatt i TL-leker i friminuttene fått lodd til lotteriet. På mellomtrinnet var det felles bespisning av julegrøt med tilhørende konkurranser og gøy. Det blir rapportert om god stemning og elevene koste seg storveis. Sist men ikke minst så pyntet de flinke elevene i 4.klasse de to store juletrærne i vår egen St. Franciskus Xaverius kirke. 

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Trollmannen fra Oz

6.klasse med forestilling6.klasse har i flere uker øvd inn et utdrag av det kjente skuespillet «Trollmannen fra Oz». Dette fremførte de først for sine foreldre i forbindelse med klassens sommeravslutning. Dagen etterpå ble det fremføringer for alle de øvrige klassene på barneskolen. Takk til 6.klasse for en fin fremføring og for litt kultur en av de siste dagene før sommerferien. Visste du ?»The Wizard of Oz» er en klassisk historie og film som har fascinert mennesker i generasjoner. Her er noen korte fakta:1. **Original Bok**: Historien er basert på boken «The Wonderful Wizard of Oz» skrevet av L. Frank Baum og…

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kanonballfinalen

Kanonball-finalenDe siste ukene har det vært en del øving på kanonball i gymtimer og friminutt. Nest siste skoledag før sommerferien var det endelig tid for cup. Elever i klassene fra 3-7 klasse spilte mot hverandre. Tilslutt kom 6.klasse seirende ut og skulle i finalen spille mot et lag sammensatt av lærere på skolen. Det skulle vise seg at det gikk helt hjem for elevene og en gjeng glade 6.klassinger kunne feire en etterlengtet seier.I pausen ble det grillet pølser og alle koste seg så godt de kunne. 

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Anno - skole for 100 år siden

Lekte gammeldags skoleTirsdag 11.juni ble 6.klasse invitert til Trefoldighetskirken for å være med på undervisningsopplegget «Anno». Her var det gamle gode ferdigheter som skjønnskriftt, salmepugging, håndbarbeid og sløyd som stod på programmet. En gruppe fikk også være med på kjøkkenet for å ha husstell. Denne gruppen lagde fantastisk god betasuppe med tilhørende hjemmelagde flatbrød. Om så ikke dette var nok, så serverte de også gode munker til dessert. Det ble en både gøyal og lærerik dag for elevene. Tusen takk til menighetspedagog Åsmund Aarvik og hans stab med frivillige som stilte opp for å gjennomføre dette.Alle bilder er tatt av…

Jan-Erik Løken