24 Juleglimt

Det er snart jul...

Adventstiden er alltid en spesiell tid for oss på St. Franciskus skole. Snart skal vi feire jul igjen og i dagene i desember er det mange ting som skjer.

Nærmest daglig er det øvinger til den store julegudstjenesten og det synges og spilles julesanger så det høres over hele skolen - det må nemlig øves en hel del så alt blir så bra som mulig. 

Det er også mye annet som skjer, som for eksempel å lage julegaver på juleverksted og å bake pepperkaker i mat og helse-timen. 6.klasse ble pepperkakemestre i forrige uke.

Mandag 18.desember var det mye på programmet. Vi har en årlig konkurranse om å lage den flotteste juledøra på barneskolen. I år var det 5.klasse som gikk av med seieren. Døra deres viser blant annet en stor stjerne over krybben i Betlehem. Klassen fikk en fin premie på deling til alle. Premien ble delt ut av rektor Helga og elevrådsrepresentanten mottok gaven på vegene av klassen. Samtidig med dette ble det også delt ut premier i TL-lotteriet. Her har elevene som har deltatt i TL-leker i friminuttene fått lodd til lotteriet. På mellomtrinnet var det felles bespisning av julegrøt med tilhørende konkurranser og gøy. Det blir rapportert om god stemning og elevene koste seg storveis. Sist men ikke minst så pyntet de flinke elevene i 4.klasse de to store juletrærne i vår egen St. Franciskus Xaverius kirke. 

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Skidag på Vegårshei

Kjempefin vinterdag på heiaOnsdag 28.februar dro hele barneskolen opp til Vegårshei. Der arrangerte vi den tradisjonsrike vinteraktivitetsdagen med stort engasjement blant elevene. De fordelte seg mellom å gå på langrenn, stå på slalåm og ake i den store akebakken. En nyhet for noen år tilbake var etableringen av et rullebånd i akebakken, og dette er populært for elevene som da kan ake raskt ned og komme seg lettvint opp på toppen igjen. Selvfølgelig ble det også tent bål og grillet pølser med mer på de mange rasteplassene langs akebakken.

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kunst og håndverk

Kunst & håndverk 8. og 9. klasse.I kunst og håndverk har 8. klasse laget tegneserier. 9. klasse har øvd seg på sløyden ved å lage string art på planker.

Solvor W. Evensen