Maria lysmesse

Nylig var det 40 dager siden jul

Denne dagen kalles for Maria lysmesse eller kyndelsmesse. Siden 1969 har man i kirken offisielt også kalt dagen for "Festen for Herrens fremstilling i tempelet". Dagen som  feieres 2.februar er nemlig til minne om dagen da Maria og Josef tok med seg Jesus til tempelet for første gang.

Skoleelevene hadde gudstjeneste med fokus på denne dagen. Elevene i 5.klasse bar frem små lys som ble satt fremfor statuen av Maria og elever fra 4.klasse og 7.klasse gjorde tjeneste som ministranter for p. Sigurd.

Store norske leksikon skriver om dagen: Tidlig i middelalderen utviklet det seg en liturgisk praksis som gikk ut på at alle rituelle lys skulle innvies og velsignes den 2. februar. På latin ble kyndelsmesse kalt missa candelarum (lysmesse). Kyndelsmesse kommer imidlertid av det norrøne ordet kyndill, som betyr fakkel eller lys.

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Skidag på Vegårshei

Kjempefin vinterdag på heiaOnsdag 28.februar dro hele barneskolen opp til Vegårshei. Der arrangerte vi den tradisjonsrike vinteraktivitetsdagen med stort engasjement blant elevene. De fordelte seg mellom å gå på langrenn, stå på slalåm og ake i den store akebakken. En nyhet for noen år tilbake var etableringen av et rullebånd i akebakken, og dette er populært for elevene som da kan ake raskt ned og komme seg lettvint opp på toppen igjen. Selvfølgelig ble det også tent bål og grillet pølser med mer på de mange rasteplassene langs akebakken.

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kunst og håndverk

Kunst & håndverk 8. og 9. klasse.I kunst og håndverk har 8. klasse laget tegneserier. 9. klasse har øvd seg på sløyden ved å lage string art på planker.

Solvor W. Evensen