Noen glimt fra kulturkvelden

Tirsdag 21.mars var det endelig tid for kulturkveld igjen. Det var første gang siden 2019. Kulturkvelden var også tilbake på scenen i Filadelfia-kirken etter å ha vært mange år andre steder. Kvelden startet med et blandet kor av elever og lærere som sang vår egen skolesang "St. Franciskus skolen vår". Denne ble skrevet og komponert av p. Hallvard Hole for en del år tilbake. Barneskolen hadde mange ulike innslag. Blant annet deltok 1-3 klasse med to felles sanger "Vi-sangen" og "Anti-janteloven". Scenen var pyntet med flagg fra mange av landene som elevene på småskoletrinnet kommer fra eller har forbindelser til. Setningen "Vi er barn med et stort hjerte" ble så fremført på mange ulike språk, blant annet ungarsk, eritreisk, fransk, spansk, polsk, italiensk, litauisk, tanzaniansk, filippinsk, tysk og norsk. 4.klasse hadde øvd inn nummeret "Vennesangen" og danset spenstig til "I Gotta Feeling". 5.klasse hadde laget super animert film om skolen vår og sang og spilte på boomwhackers til melodien "Believer". 6.klasse tok den økonomiske og politiske situasjonen vi er oppe i på alvor og fremførte rappen "Alt er dyrt". Dette ble godt tatt i mot blant publikum i salen. Siste nummer ut fra barneskolen var 7.klasse som fremførte "Sirkel av liv" fra musikalen "Løvenes konge". I flere uker hadde elevene laget dyrekostymer og øvd på sang og dans. Ut på scenen kom sjiraffer, antiloper, sebraer, elefant og mange andre flotte figurer.
Etter pausen var det ungdomsskolen sin tur. Da fikk vi se en kjempeimponerende fremføring av musikalen "The Greatest Showman". Her var det godt innøvde danser, sanger og dialoger som valgfaggruppa "Sal og scene" hadde øvd på det siste halve året.
Kvelden ble loset i havn av de tre programlederne Hannah Gabry Sannæs, Andreas Dahllen og Malin Andersen Sjøholt.


Tusen takk til alle voksne, barn og ungdommer for en fantastisk kveld.

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Ledige plasser i 1. og 2. trinn

Søknadsskjema finner du her:Søk skoleplass – St. Franciskus skole (stfx.no)Skolen vektlegger høy faglig kvalitet, tett og god oppfølging og et godt sosialt miljø.Avtal gjerne tid for besøk og omvisning.

Solvor W. Evensen

· Nyheter

Gamle vegger får nytt liv

Unge kunstnereI løpet av årets prosjektuke har noen av våre kunstneriske elever på ungdomsskolen brukt tiden til å gi et skikkelig kunstnerisk løft til noen av de gamle og slitte murveggene rundt skolegården. Med motiv som har en klar kristen bakgrunn har elevene klart å gi både farger og nytt liv til ellers så ganske triste vegger. Det er bare å ta seg en tur rundt i skolegården for å se på disse flotte motivene «live». En stor takk til alle elevene for formidabel innsats. 

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Flere glimt fra prosjektuka

Uke med variert innholdGlimtene du kan se her er hentet fra mandag 15.april hvor mellomtrinnet dro på tur til Bjørnebo for blant annet å lete etter søppel i naturen. Som man kan se på bildene så var det litt av hvert som skjulte seg i den vakre naturen langs lysløypene ved Birkenlund.Onsdag 17.april var det igjen grupper på tvers av klassene på småskoletrinnet. Denne dagen laget elevene hus til plantebyen. Hvert hus har en hage hvor det ble sådd karse i plantejord. I løpet av kort tid vil det vokse seg grønt og fint foran husene i plantebyen. 

Jan-Erik Løken