Vis meg hva du ser

Vis meg hva du ser

Dette var temaet når den kulturelle skolesekken var på besøk på barneskolen i uke 6. Lisbeth Finsådal kom på besøk for å lære barna å ta gode kunstneriske bilder.

Gjennom ulike øvelser lærte elevene å se, fokusere og å samtale om det å se. Barna og Lisbeth snakket om hva kunst er og kan være.

Elevene øvde på å se og formidle egne inntrykk gjennom fotografiet. 

Hun hadde med fotografier fra Kunstsilo og disse danner grunnlaget for verkstedet. Barna jobbet med enkle, kjente ting, forhåpentligvis sett på en ny måte.

En særlig gøy ting for elevene var at de fikk bruke I-pad til å ta bilder. Bildene skulle være i sort & hvitt og så ble bildene bearbeidet med enkle digitale funksjoner, som lys & kontrast for å forsterke bildene. Til slutt fikk hvert barn velge et av sine bilder til å bli printet ut på fotopapir. Dette ble til en fin kunstutstilling i klassene på småskoletrinnet.

Siste innlegg fra oss: 

· Nyheter

Skidag på Vegårshei

Kjempefin vinterdag på heiaOnsdag 28.februar dro hele barneskolen opp til Vegårshei. Der arrangerte vi den tradisjonsrike vinteraktivitetsdagen med stort engasjement blant elevene. De fordelte seg mellom å gå på langrenn, stå på slalåm og ake i den store akebakken. En nyhet for noen år tilbake var etableringen av et rullebånd i akebakken, og dette er populært for elevene som da kan ake raskt ned og komme seg lettvint opp på toppen igjen. Selvfølgelig ble det også tent bål og grillet pølser med mer på de mange rasteplassene langs akebakken.

Jan-Erik Løken

· Nyheter

Kunst og håndverk

Kunst & håndverk 8. og 9. klasse.I kunst og håndverk har 8. klasse laget tegneserier. 9. klasse har øvd seg på sløyden ved å lage string art på planker.

Solvor W. Evensen